“Бабине літо” в Києві чекають в жовтні

26.09.2018

У Центральній геофізичній обсерваторії ім. Срезневського повідомили про те, що літо в Києві закінчилося 23 вересня. У неділю середньодобова температура повітря знизилася до + 11,8°С, що свідчить про прихід метеорологічної осені в столицю, пише СЬОГОДНІ.

“З огляду на прогноз Українського гідрометцентру, осіння погода триватиме і далі. Таким чином метеорологічне літо в Києві, яке почалося 29 квітня, завершилося 22 вересня, в цілому тривало 147 днів”, – повідомили в ЦГО.

За даними кліматологів, літо цього року було на 28 днів більше норми. “Нинішнє метеорологічне літо не відзначилося дуже спекотною погодою, але дні з максимальною температурою повітря, вище 30°С спостерігали з початку травня до початку вересня, всього їх виявилося 18”, – розповідають кліматологи.

У ЦГО зазначили, що, незважаючи на різке похолодання, киян в жовтні ще очікує “бабине літо”.

Нагадаємо, як повідомляла “Сегодня”, нещодавно в Центральній геофізичній обсерваторії ім. Срезневського підбили погодні підсумки минулого календарного літа. Воно, за даними фахівців, потрапило до п’ятірки найтепліших за всю історію спостережень, яка ведеться з 1881 року. Середня температура повітря влітку становила +21,5°С і перевищила кліматичну норму на 2,8°С. Також було встановлено кілька погодних рекордів.

Крім того, в ніч на середу, 26 вересня, вКиєві можливі заморозки до 0-5°С. Дощитиме і буде хмарно. Як зазначила на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталка Діденко, у вівторок, 25 вересня, в Києві буде хмарно, волого і холодно. Температура повітря вдень становитиме 10-12°С, вночі – 6-8°С.

Читайте також