Опалювальний сезон у Києві: людям порадили грітися на сонці

08.10.2018

Столична влада не поспішає з увімкненням тепла у квартирах киян. А все через тепло надворі. Про це повідомили у прес-службі КМДА, передає портал “Знай.ua” .

Як зазначили представники мерії, оскільки за прогнозами синоптиків, найближчий тиждень обіцяє бути теплим, а значить включати батареї поки що зарано.

“Підключення житлових будинків до опалення в Києві починатися з урахуванням температури повітря, яка може опуститися до позначки +8 і нижче градусів за Цельсієм і триматися на такому рівні протягом не менше трьох днів… Ми подивилися прогноз на наступний тиждень, протягом якого бачимо 17-18 градусів тепла. Прийнятно платити за опалення 30 гривень за квадратний метр, коли на вулиці така температура? Багато киян думає, що немає, – заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелев.

Раніше Кабінет міністрів анонсував, що опалювальний сезон в Україні, як і передбачалося, розпочнеться 15 жовтня. Крім того, глава уряду додав, що вдада на місцях повинна потрубуватися про комфорт людей, тому тепло повинні подати у домівки як можна скоріше.

Додамо, у вересні Україна та Мінародний валютний фонд домовилися про підняття вартості природного газу, але цифри поки що населенню не називають.

Кабмін пропри все намагався домовитися, щоб підвищення не виходячи з затвердженоїю методики розрахунку, газ повинен подорожчати щонайменше на 40%.

Читайте також