Стало відомо, де відкриється перший український магазин IKEA

12.09.2018

Мер Києва Віталій Кличко привітав рішення IKEA про відкриття першого магазину в Україні. Про це Кличко заявив під час зустрічі з представниками компанії “IKEA Південно-Східна Європа”, передає прес-служба Київської міськради.

“Я вітаю рішення компанії IKEA відкрити перший магазин в Україні. І радий, що цей перший магазин буде в столиці – в Києві, – сказав Віталій Кличко. – Ми спільно працювали над тим, щоб втілити цю ідею. Ми зустрічалися в минулому році в Давосі в кінці минулого року тут, в Києві. І я радий, що співпраця вийшла на стадію реалізації”.

Він повідомив, що київський магазин буде розташований в торгово-розважальному центрі “Ocean Mall”. Торговий центр планують відкрити в 2019 році поряд з ТРЦ “Ocean Plaza”.

Формат магазину буде не класичним для IKEA. Україна стане одним з перших ринків, разом з Францією, Великобританією, Данією, США і Китаєм, на яких IKEA відкриє магазин в новому форматі. Це буде магазин IKEA меншою площею і розташований в центральній частині міста з можливістю замовлення товарів онлайн

“З урахуванням результатів дослідження ринку і споживчих переваг наша команда обрала сприятливу бізнес-модель, яка дозволить IKEA реалізувати плани в Києві найближчим часом. У новому магазині міського формату наші покупці познайомляться з новим підходом IKEA до створення кращого життя для найбільшої кількості людей”, – зазначив Головний виконавчий директор “IKEA Південно-Східна Європа” Стефан Вановербеке.

Нагадаємо, в кінці 2017 року IKEA вже офіційно підтвердила вихід на український ринок. Тоді компанія заявила, що протягом двох років, тобто до кінця 20190-го, планує відкрити магазин в Україні. В цілому зайти на український ринок IKEA намагалася вже кілька разів.

В.о. директора Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко вважає, що IKEA покаже світовим компаніям – в Україні можна працювати прозоро.

Читайте також