У Києві придумали, що робити з опалим листям

05.11.2018

Київська міська державна адміністрація планує побудувати в 2019 році комплекс, який перероблятиме рослинні відходи, зокрема гілки, деревину та опале листя. Про це в ефірі телеканалу “Київ” розповів заступник голови Управління екології та природних ресурсів Олексій Король, передає Сьогодні.

“Його заплановано побудувати близько Бортницької станції аерації. Територія там велика – більше шести гектарів, яка буде використовуватися для будівництва такого переробного комплексу”, – повідомив він.

За словами Олексія Короля, сухе листя, гілки та деревину аварійних сухостійних дерев перероблятимуть на паливні брикети. Управління екології вже подало відповідний бюджетний запит на створення комплексу.

Також він зазначив, що в Києві за рік накопичується більше 120 тисяч кубічних метрів рослинних відходів, з яких близько 60% складає опале листя, яке комунальники збирають в парках і скверах і компостують.

Раніше в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА повідомили, що громадян, які спалюють листя, чекають великі штрафи.Якщо ж штрафують підприємця, то сума буде більше, ніж в разі простих людей – від 850 грн до 1700 грн.

Також комунальники повідомили, чому не видаляють омелу з дерев в Києві. З’ясувалося, що обрізати дерева можна, коли на них немає листя, тобто восени або навесні.

Читайте також