Україна, Польща і Литва закликали ЄС і G7 до санкцій проти портів Росії

14.11.2018

Міжпарламентська асамблея України, Польщі та Литви закликала країни Європейського Союзу і “великої сімки” (G7) ввести санкції проти російських морських портів на Азовському морі у відповідь на незаконну, на думку парламентаріїв, співпрацю з морськими портами на території Криму, передає “Сьогодні” .

“Асамблея членів Верховної ради України, Сейму Литви, Сейму і Сенату Польщі … закликає країни-члени Європейського Союзу і країни-члени” Великої сімки “ввести санкції проти російських морських портів в Азовському морі за їх незаконну взаємодію з морськими портами на території тимчасово окупованого Криму, які були закриті українською владою”, – йдеться в резолюції, прийнятій на засіданні міжпарламентської асамблеї у вівторок у Вільнюсі.

Крім того, міжпарламентська асамблея трьох країн закликала країни ЄС пролонгувати санкції проти Російської Федерації, поки Москва повністю не виконає мінські домовленості і не буде відновлена територіальна цілісність України.

Також, згідно з резолюцією, парламентська асамблея закликала країни ЄС розглянути можливість посилення санкцій проти РФ у разі продовження ескалації на сході України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як загострюється ситуація в Азовському морі. Росія не пропускає судна через Керченську протоку в порти Бердянська і Маріуполя. На сьогодні затримано вже понад 150 судів. Офіційна причина – огляд за договором між Росією та Україною від 2003 року.

Насправді ж, за словами української влади й експертів, справжнісінька блокада Азовського моря. Американські експерти попереджають, що це може бути першим кроком до анексії Азовського моря Росією.

Читайте також