Арестович пояснив, чому смерть Путіна не вигідна Україні / скриншот

Відхід Володимира Путина від влади може призвести до того, що до влади прийдуть ліберали і Росія почне розквітати.

Таку думку в інтерв’ю YouTube-каналу “Центр” висловив радник глави ОПУ Олексій Арестович.

“Для нас найкращий варіант – якби Путін пожив ще деякий час. І її (Росію – УНІАН) б просто доламали санкціями. Коли українці радісно бажають смерті Путіну, це, звичайно, все дуже мило, але тільки життя Путіна для нас набагато вигідніший варіант, ніж перемога будь-яких інших сил”, – упевнений Арестович.

Найгіршим варіантом для України, за словами Арестовича, буде випуск опозиціонера Олексія Навального з в’язниці або розквіт іншого опозиційного лідера. Це також буде можливим після смерті або відходу від влади Путіна.

“Пояснюю чому. Вони дійсно влаштують справжній парламентаризм, буде кілька політичних партій. Вони дійсно … домовляться з Заходом. Захід жадає домовитися. З них знімуть санкції, в тому числі – високотехнологічні. Вони почнуть наздоганяти світове виробництво”, – говорить він.

Це, на думку радника глави ОПУ, дозволило б РФ конкурувати з іншими країнами як частині західної цивілізації.

“Захід аплодує, тому що побачить всі формальні ознаки нормалізації ситуації. Парламент працює, політична конкуренція, ЗМІ почали працювати… І ось ця ліберальна Росія, вона дуже швидко накачає Росію до тієї міри, що нам буде складно з нею конкурувати. Тому що знову високотехнологічна зброя, знову експансія економічна і культурна”, – зауважив він.