Київрибоохорона працює над «очисткою» водойм від браконьєрів

06.08.2015

Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Київській області повідомляє, що в результаті спільних контрольно-розвідувальних заходів у період з 1 липня по 31 липня 2015 року державними інспекторами виявлено 327 порушень правил рибальства.

Для підвищення ефективності заходів по припиненню порушень рибоохоронного законодавства проводилися рейдові перевірки за участі представників ГУМВС, прокуратури, ветеринарної медицини, держекоінспеціії та представників громадськості.

В результаті перевірок інспекторами зафіксовано:

  • За ч. 3 ст. 85 КУпАП – 175 адміністративних правопорушень;
  • За ст. 88 – 1 КУпАП – 11 адміністративних правопорушень;
  • За ст. 85 – 1 КУпАП – 1 правопорушення за збут заборонених знарядь лову.

Не обійшлося і без грубих порушень природоохоронного законодавства. За фактом незаконного лову забороненими знаряддями виявлено 122правопорушення за ст.85 ч.4 КУпАП.

Загалом за місяць вилучено 713 кг незаконно видобутої риби. Державними інспекторами рибоохорони складено 18 актів виявлення та вилучення заборонених знарядь вилову водних біоресурсів. За фактами правопорушень накладено штрафів на суму 35 853 грн.

Своїми незаконними діями правопорушники завдали збитків на суму 193 953 грн. рибному господарству Київської області внаслідок незаконного вилову біоресурсів.З них, по 7 грубим правопорушенням сума збитків сягнула 97 068 грн.

«Вживалися заходи реагування за конкретними напрямками роботи: водойми, шляхи транспортування. У результаті рибоохоронних заходів було затримано 327 осіб, для прикладу, у липні минулого року кількість затриманих порушників сягнула лише 185 осіб, з прорахованою сумою збитків по порушенням – 51 170 грн. Це свідчить про активну роботу Управління загалом та кожного з підрозділів зокрема за останній рік. Хоча збільшення кількості порушників – невесела картинка.Хочеться, щоб висвітлені Київрибоохороноювипадки правопорушень послужили уроком для інших любителів незаконної ловлі та реалізації риби, оскільки рано чи пізно за такі дії доведеться відповідати перед законом», – прокоментувавситуацію за місяць начальник Управління Київрибоохорони – Литвиненко Вадим Олександрович.

За зазначеними фактами незаконного вилучення водних біоресурсів із водойм Київської області на порушників Правил рибальства складені відповідні матеріали, які передані до суду для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності, всього 126 справ.

Поряд з рейдами, на водоймах області тривають рибоохоронні заходив місцях стихійної торгівлі Київської області. Як зазначив Литвиненко В. А.:

«Спільні скоординовані дії з іншими природоохоронними службами є досить ефективними, тому вони і надалі будуть одними із першочергових заходів, які будуть використовуватись Київрибоохороною для організації роботи щодо виконання покладених Державним агентством рибного господарства перед всією галуззю завдань – припинити незаконний вилов та браконьєрство на водоймах, оперативнореагувати на звернення громадськості, бути максимально відповідальними та чесними у виконанні своїх обов’язків».

Читайте також