Київський суд заарештував акції українських “дочок” трьох банків РФ

12.09.2018

Київський апеляційний суд заарештував акції українських “дочок” трьох банків РФ – “ВТБ”, “Промінвестбанк” і “Сбербанк”. Це рішення суду дозволить виконати постанову Гаазького арбітражу за позовом екс-глави “Приватбанку” Ігоря Коломойського та інших українських компаній, які втратили активи в результаті анексії Криму. Зазначається, що арештовані акції дочірніх банків РФ, що працюють в Україні, передає СЬОГОДНІ.

Як відомо, Третейський суд в Гаазі зобов’язав РФ відшкодувати 18 українським компаніям і одній фізичній особі збитки через анексію Криму, говорилося про $159 млн. Датою початку порушення прав українців суд визнав 21 березня 2014 року – в цей день президент країни-агресора Володимир Путін підписав указ про анексію півострова.

Нагадаємо, українські інвестори виграли у Росії ще одну резонансну справу в Гаазі. Гаазький суд вперше ухвалив Росії компенсувати збитки українських інвесторів у Криму.

У свою чергу, в МЗС РФ заявили, що готові до діалогу, але хочуть приділити увагу юридичній стороні питання. Крім того, в Росії пообіцяли уважно стежити за розвитком ситуації.

Читайте також