Місцеві вибори: стартовий майданчик для нових політичних проектів – Лісний Олег

13.07.2020

Мабуть ніхто не сумнівається в тому, що майбутні місцеві вибори традиційно стануть стартовим майданчиком для появи нових політичних лідерів та партійних проєктів. Питання лише в тому хто з тих проєкт буде здатен вийти за регіональні межі та досягти загальнодержавних масштабів, а також хто з них зможе випростатися «з коротких штанців» партпроєкт і стати повноцінною партією.

На сьогодні вже можна говорити про появу декількох досить перспективних проєктів — це так звана партія мерів «ПроПозиція» та «Перемога Пальчевського».

Перший проект об’єднав поки що шість мерів і має усі шанси заявити про себе на місцевих виборах та може дати певний результат. Оскільки у своїх містах ці люди дійсно користуються авторитетом.

Але чи зможе «ПроПозиція» щось показати у загальнонаціональному вимірі — це питання залишається відкритим. Український виборець рідко голосує за певні профспілки посадовців – чи то мерів, чи то якихось бізнесменів. Окрім того, він розуміє, що мало бути мером, щоб давати результати, потрібно мати ще й місцеву раду і здатність знаходити рішення у Києві. Невпевнений, що ця у цьом сенсі ця політична сила зможе бути конкурентом «Слуги народу».

У свою чергу партійний проєкт Андрія Пальчевського є дещо несподіваним, але якщо зможе вийти за рамки традиційної для України «лідерської партії» і буде насичений впізнаваними та ефективними кадрами та буде успішним на місцевих виборах, то може отримати шанс потрапити до наспаної Верховної Ради.

На нинішньому етапі впізнаваність Пальчевського та його висока медіаактивність є безумовним плюсом, але найближчим часом він має показати виборцю чітку програму дій і людей з якими він буде її виконувати. У цієї політичної сили на відміну від «ПроПозиції» є ще один плюс вона здатна суттєво скористатися перетоком голосів від провладної партії, якщо не зациклиться виключно на Києві, розгорне повноформатну виборчу компанію по всій Україні.

Зрозуміло, що обидва проект лише на початку свого політичного шляху і лише виборець та час покаже — це гра на перспективу чи партпроєкт виключно під вибори.

Источник

 

 

Читайте також