Рибоохоронні заходи на Десні показали системні порушення браконьєрами

01.09.2015

28 серпня інспекторами Київрибоохорони було проведено рибоохоронний рейд по річці Десна в ході якого виявлено грубі порушення Правил любительського та спортивного рибальства України.

До управління Київрибоохорони почастішали звернення та скарги від місцевих жителів стосовно незаконного вилову риби у річці Десна. Тому, представники Київрибоохорони відправились перевірити, наскільки сумлінно рибалки слідують нормам законодавства.

Без грубих порушень не обійшлося. Працівники рибоохорони затримали 3-х осіб, котрі здійснювали вилов водних живих біоресурсів промисловими знаряддями лову – риболовецькими сітками – без дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів, чим порушили ст. 63 Закону України «Про тваринний світ» та п. 3.15. Правил любительського та спортивного рибальства, за яке передбачена відповідальність за ст. 85 ч. 4 КУпАП. Порушники зловили: 10 карасів, 2 судаки, 3 окуня, 5 плоскирок, 3 синця. Внаслідок незаконного вилову було завдано шкоди рибним запасам України на суму 1641 грн.

Київрибоохорона повідомляє, що річка Десна є популярних місць для рибалок-любителів, що займаються незаконним виловом. Начальник Київрибоохорони Вадим Литвиненко прокоментував:

«Цьогорічне літо виявилось багатим на рибу, тож серед рибалок поширеною є практика не лише посидіти зі спінінгом біля річки Десна, але і поставити сітки чи побраконьєрити з електровудкою». Враховуючи цей факт, керівник Київрибоохорони висловив занепокоєння щодо гідрологічного стану річки: «Через спекотну та суху погоду у Десні спостерігається низький рівень води, тож риба стає легкою здобиччю для браконьєрів. Відповідно, було посилено рибоохоронні заходи на Десні. Сподіваємось, за осінь рівень води підвищиться, адже на мілководді рибі буде проблематично перезимувати та і зарості очерету з болотною рослинністю розростатимуться».

Читайте також