Стратегічний завод “Океан” зливають Росії: під ГПУ масштабна акція протесту

01.03.2020

Під Офісом Генпрокурора Рябошапки масштабна акція протесту через спробу рейдерства Миколаївського суднобудівного заводу “Океан”.

Під ГПУ вийшли представники громадських організацій з різних куточків країни.

Фото: “СтопКор”

“У січні цього року стало відомо, що Печерський райсуд Києва на прохання ГПУ наклав арешт на майно комплексу “Миколаївський суднобудівний завод “Океан”. У пресслужбі Офісу Генерального прокурора такі дії пояснили нібито запобіганням подальших спроб незаконного відчуження майна заводу та збереженням стратегічного для держави підприємства. За фактом підприємство готують для передачі у руки олігарха з країни-агресора”, – зазначають учасники акції.

Інвестор ПАТ “МСЗ “Океан” Василь Капацина вважає рішення Печерського суду щодо арешту майнового комплексу заводу на вимогу прокуратури неправомірним та підозрює, що за цією схемою стоять ексвласники заводу.

Фото: “СтопКор”

“Руками правоохоронної системи здійснюється спецоперація зі знищення стратегічного підприємства України. І мені досконало відомо, що це питання контролює конкретно пан Рябошпака, якого ввели в оману…” – наголосив інвестор заводу.

За останні кілька років підприємство фігурувало у низці скандалів. Керівників заводу затримували на хабарях, а сам “Океан” з 2013 року був банкрутом.

Але з приходом нинішнього керівника завод почав набирати оберти. І щойно це сталось – на підприємство накинули оком.

Фото: “СтопКор”

Нагадаємо, ПАТ “Миколаївський суднобудівний завод “Океан” (до квітня 2011 року відоме як “Вадан Ярдс Океан”, до грудня 2008 року – Damen Shipyard’s Okean, до лютого 2001-го – Суднобудівний завод “Океан”) у минулому було одним з найбільших заводів цього профілю у колишньому СРСР. Унікальне для України підприємство спеціалізується на виробництві та ремонті танкерів, буксирів, контейнеровозів та барж.

Протягом останнього десятиліття назва компанії фігурує у низці гучних скандалів та резонансних кримінальних справ. За даними аналітичної платформи YouControl, лише за останні 3 роки кількість судових справ компанії сягнула 71, зокрема справ, де «Океан» виступає відповідачем – 9, кримінальних судових справ – 44.

Источник

Читайте також